Nieuwe generatie Foodcoatings: Krokante ovencoatings

De populariteit van ovenbereiding groeit onder consumenten. Gezond genieten wordt namelijk steeds belangrijker. Minder vet, het gemakkelijke gebruik van de oven, maar natuurlijk ook de frituurlucht en het schoonmaakwerk maken ovensnacks razend populair. Steeds minder huishoudens hebben dan ook een frituurpan hebben. Waar tien jaar geleden nog driekwart van de huishoudens frituurde, heeft nu nog maar de helft een friteuse in huis.

Daarom heeft Koopmans Foodcoatings de afgelopen jaren hard gewerkt aan een nieuwe ovencoating voor vlees, kip, vis en snacks, met krokante bite. En dat is wat consumenten willen, de knapperige smaak van een gefrituurd product, zónder de nadelen van frituren.

Pure graankorrel als vertrekpunt

Het afgelopen jaar hebben onze technologen intensief gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe ovencoatings. Met de pure graankorrel als vertrekpunt. Omdat we met zo weinig mogelijk toevoegingen zoveel mogelijk uit graan willen halen. Door de uitgebreide bloemtechnologie van zusterbedrijf Koopmans Meel te combineren met een eigen technologisch hoogwaardig productieproces is een heerlijk krokante ovencoating ontstaan. Uitgebreid getest in onze zoektocht naar de beste ovencoating. Waarbij we gelet hebben op de balans tussen de productinhoud, krokantheid en kleur. Hoe die testen werken? Dat checkt u in onderstaande video! Maar beter nog: maak het mee tijdens onze workshop.

>>> Kom op 13 of 27 september naar onze workshop ovencoatings <<<

 

Een knapperige ovensnack

Ondanks de goede smaak vallen n ovenproducten soms tegen. Geen knapperigheid en een bleke kleur. Jammer! Want juist die knapperige goudbruine buitenkant is een belangrijk onderdeel van de productbeleving. Zoals u in de video ziet, maakt de ovencoating het verschil tussen lekkere knapperige en smaakvol gekleurde producten of zachte, slappe en bleke producten.

Onze ovencoating is geschikt voor vlees, vleesvervanger, kip, ragout, groente, appetizer en op uiteraard snacks.

Kom naar onze workshop!

Kennismaken met onze vernieuwde ovencoating en ervaren hoe dit werkt op uw product? Kom dan op 13 of 27 september naar ons nieuwe KIEM Centrum in Leeuwarden. Onze technologen laten zien wat er allemaal mogelijk is met deze vernieuwde ovencoating, testen deze en geven tips voor de toepassing op uw product. Meld u nu online aan!

Tip! Neem een monster van uw product mee, zodat u aan het eind van de dag met een ovengeschikt product naar huis gaat. Aanmelden kan via deze speciale pagina.

Wij hopen u in september te ontmoeten! Schrijf u snel in want het aantal plaatsen is beperkt!

PS: voor Koopmans Foodcoatings klanten is deze workshop gratis.

Laatste nieuws
10 jul 2017Nieuwe generatie Foodcoatings: Krokante ovencoatings

De populariteit van ovenbereiding groeit onder consumenten. Gezond genieten wordt namelijk steeds…

Lees verder