Nieuwe generatie Foodcoatings: Krokante ovencoatings

De populariteit van ovenbereiding groeit onder consumenten. Gezond genieten wordt namelijk steeds belangrijker. Minder vet, het gemakkelijke gebruik van de oven, maar natuurlijk ook de frituurlucht en het schoonmaakwerk maken ovensnacks razend populair. Steeds minder huishoudens hebben dan ook een frituurpan hebben. Waar tien jaar geleden nog driekwart van de huishoudens frituurde, heeft nu nog maar de helft een friteuse in huis.

Daarom heeft Koopmans Foodcoatings de afgelopen jaren hard gewerkt aan een nieuwe ovencoating voor vlees, kip, vis en snacks, met krokante bite. En dat is wat consumenten willen, de knapperige smaak van een gefrituurd product, zónder de nadelen van frituren.

Pure graankorrel als vertrekpunt

Het afgelopen jaar hebben onze technologen intensief gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe ovencoatings. Met de pure graankorrel als vertrekpunt. Omdat we met zo weinig mogelijk toevoegingen zoveel mogelijk uit graan willen halen. Door de uitgebreide bloemtechnologie van zusterbedrijf Koopmans Meel te combineren met een eigen technologisch hoogwaardig productieproces is een heerlijk krokante ovencoating ontstaan. Uitgebreid getest in onze zoektocht naar de beste ovencoating. Waarbij we gelet hebben op de balans tussen de productinhoud, krokantheid en kleur. Hoe die testen werken? Dat checkt u in onderstaande video! Maar beter nog: maak het mee tijdens onze workshop.

>>> Kom op 13 of 27 september naar onze workshop ovencoatings <<<

 

Een knapperige ovensnack

Ondanks de goede smaak vallen n ovenproducten soms tegen. Geen knapperigheid en een bleke kleur. Jammer! Want juist die knapperige goudbruine buitenkant is een belangrijk onderdeel van de productbeleving. Zoals u in de video ziet, maakt de ovencoating het verschil tussen lekkere knapperige en smaakvol gekleurde producten of zachte, slappe en bleke producten.

Onze ovencoating is geschikt voor vlees, vleesvervanger, kip, ragout, groente, appetizer en op uiteraard snacks.

 

 

Laatste nieuws
16 jul 2018Markbericht – Week 28

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China drukte in de afgelopen…

Lees verder