Geslaagde deelname FI Europe 2017

Afgelopen 28, 29 en 30 november stond Frankfurt in het teken van Food Ingrediënts Europe. Een 2-jaarlijkse internationale foodbeurs, waar iedereen in de food industry –als het even kan- aanwezig wil zijn. Voor Koopmans Foodcoatings dit jaar hét platform om zichzelf internationaal op de kaart te zetten en haar nieuwste foodconcepten en oplossingen te presenteren.

Trends in food

Exposanten in de vorm van mondiale aanbieders besteedden in hun stands veel aandacht aan de actuele thema’s:

  • natuurlijke ingrediënten
  • biologisch/organic
  • clean label (geen toevoegingen van)
  • producten zonder……in de zin van free from lactose, carbs, gluten etc.

Sommige kozen hierbij voor een puur technologische insteek; alles wat aan ingrediënten en producten veranderd kan worden zodat ze voldoen aan bovenstaande trends.

Pure verrijking van voeding

Koopmans Foodcoatings introduceerde zichzelf door innovatieve foodconcepten te presenteren in de vorm van verrassende appetisers, puur verrijkt met crumbs, batters en blends. Bezoekers konden zichzelf aan de hand van een menukaart elke beursdag overtuigen van oplossingen met foodcoatings; in totaal konden 5 nieuwe oplossingen in de vorm van heerlijk fingerfood worden geproefd en beleefd. Geheel in lijn met nieuwe en gezondere bereidingswijzen werden alle producten ter plekke in de keuken bereid.

Beleving- the proof of the pudding is…….

Er waren veel positieve reacties voor de keuken-crew bestaande uit 2 KIEM-mensen! Bezoekers waren erg enthousiast over de kwaliteit van de foodconcepten.

Populair waren de ambachtelijke frieten, allemaal voorzien van verschillende krokante jasjes zoals een glutenvrije-, of volkoren coating en biologische batter. Eenzelfde onthaal was er voor de robuuste burger met een roggecrumb als binder en de verse zalm met als krokant korstje een frisse crumble van onder andere kwark en Parmezaanse kaas. Geen wonder dat een aantal bezoekers concreet een toepassing en oplossing zag voor dit lekkers binnen hun eigen productlijnen.

Koopmans Foodcoatings gaat verder dan praten over foodconcepten; ze bereiden en daarmee concreet invullen daar gaat het om als partner voor de food industry! Zoals een van de enthousiaste bezoekers zei: “The proof of the pudding is in the eating”

Meer informatie

Ook benieuwd naar de nieuwste foodconcepten en oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Laatste nieuws
12 dec 2018Crunchiness is key

Gezond genieten wordt steeds belangrijker en ovenbereiding van snacks en maaltijdcomponenten groeit…

Lees verder