Workshop oven solutions: ervaringen van deelnemers

De populariteit van ovenbereiding van snacks groeit onder consumenten. Steeds minder huishoudens hebben dan ook een frituurpan in hun keuken en kiezen voor ovensnacks. Een uitdaging voor producenten van snacks: consumenten willen de knapperige smaak van een gefrituurd product, zónder de nadelen van frituren.

Voor een antwoord op deze uitdaging zijn ruim 15 producttechnologen en innovatie managers op 13 en 27 september naar KIEM in Leeuwarden gekomen voor de workshop oven solutions; een van hen is productontwikkelaar Robin Haakmat.

Innovatie vegetarische ovensnacks

“Ons bedrijf is continu op zoek naar nieuwe innovatie. Onze vegetarische producten zijn sowieso relatief nieuw voor consumenten. We merken dat onze kopers naast nieuwe producten voortdurend op zoek zijn naar meer convenience in de vorm van eenvoudiger bereiding.” “Koopmans Foodcoatings heeft zich daar afgelopen jaren bewezen als een professionele partner, die naast plezierig samenwerken werk maakt van innovatie”!

Ervaring van workshop oven solutions

“Onderling kennismaken bij de start vond ik belangrijk; je weet zo met wie dingen deelt, maar belangrijker nog onze uitdagingen hadden veel overeenkomst.” Na duidelijke inleiding met theorie en praktijksituaties is ieder bedrijf met technoloog aan de slag gegaan met zijn eigen product en/of vraagstuk. “Echt een workshop!” Tussentijds was er voldoende gelegenheid om de andere deelnemende bedrijven te leren kennen en informeel elkaars uitdagingen en ambities te delen.

Wat was jouw belangrijkste leerpunt?

“Krokante ovensnacks kunnen worden geproduceerd op de bestaande productielijnen”. De nieuwe generatie foodcoatings kan zonder grote aanpassing worden toegepast binnen onze huidige productie. Dat maakt het mogelijk om een krokant product te maken en te leveren, zonder grote aanpassing. “De invulling van consument behoeften en efficiënt produceren!”

Waardevol om te herhalen?

“Zeker, ik kan de workshops aan bevelen!” Voor ons is het de ideale manier om een actueel thema op te pakken, kennis te verzamelen en te werken aan de eerste toepassingen.” Ik kijk terug op een zinvolle middag: veel kennis, interactie met een professionele leverancier die samen met ons werk maakt van innovatie. “De 1e stap naar een krokante ovensnack is gezet.”

 

Laatste nieuws
16 jul 2018Markbericht – Week 28

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China drukte in de afgelopen…

Lees verder